Historia om nuvarande e-postproblem

Publicerat: 23 mars, 2019

Den 16 mars 2019 rapporterades säkerhetsvarningar om att säkerhetscertifikat för inkommande och utgående e-postservrar kopplat till @lindefallet.com-adresser hade gått ut.

(Detta upplevs inte av alla) Problematiken som uppstått resulterade i att mobiltelefoner och surfplattor ständigt visade en ruta som påpekade att det användes ett osäkert certifikat för e-posten i enheten. Som vi har förstått det så har det gått att klicka bort rutan men att den strax efter kom tillbaka varje gång man försöker klicka bort den. Problematiken är liknande i t.ex. Outlook. Där går det för de flesta att välja att certifikatet ändå ska användas trotts att det av e-programmet bedöms vara opålitligt men att man kan använda programmet. Men varningsmeddelandet kommer upp varje gång programmet öppnas.

Leverantörerna av e-post- och hemsidetjänsten (domäntjänsten) har gett oss (administratörer) ett nytt administratörsverktyg och i samband med det uppdaterat certifikatet. E-postprogram och e-postappar varnar dock fortfarande för opålitligt certifikat vid användande av @lindefallet.com adresser.

Senaste (20190330)

Efter att ha ändrat server-adressen för in och utgående e-post så bör problemet med varningsmeddelande om certifikat vara borta.